VuurWerk

Wij doen mee met de acties van VuurWerk. Want de aangekondigde besparingen treffen wel degelijk kwetsbare mensen. Dit kan niet anders dan gevolgen hebben voor cliƫnten, medewerkers, kwaliteit van dienstverlening.

Onze koepelorganisatie, Vlaams Welzijnsverbond, heeft samen met andere middenveldorganisaties de open brief aan de Vlaamse regering ondertekend. De open brief is de start van de actieweek VuurWerk.

Van 2 t.e.m. 5 december 2019 zullen tal van acties op touw worden gezet om aan te tonen dat het middenveld het besparingsbeleid niet aanvaardt. Alle informatie vind je op http://vuur-werk.vlaanderen/.

De diverse sectoren zullen op verschillende dagen hun ongenoegen laten blijken. Op dinsdag 3 december 2019 ligt de focus op welzijn, zorg en armoede.

Op donderdag 5 december 2019 sluit de VuurWerk-week af met een bijeenkomst op het Martelaarsplein in Brussel. Het personeel van VRT protesteert dan en het brede middenveld en de cultuursector zullen daarbij aansluiten. De actie is voorzien van 15u tot 17u. Laatste updates vind je op de site van VuurWerk en op deze Facebookpagina.