Team Sherpa

Situering

Team Sherpa is een speler in de rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp in het Waasland en de Denderstreek.

VCLB Waas- en Scheldeland, CAW Oost-Vlaanderen, vzw LIA en vzw Hof Ter Welle bundelden de krachten rond dit intersectorale team dat zich volledig ontwikkelt in de visie en methodiek van Positieve Heroriëntering (PH).


Werking

Vanuit deze visie zet Team Sherpa in op het vinden van beweging en mogelijkheden in de jeugdhulpverlening. In eerste instantie doen ze dit samen met gezinnen en collega-hulpverleners, bij vastgelopen of verontrustende situaties. Ze zetten er op in om meteen met vragen of zorgen aan de slag te gaan, om verdere door(in)stroom van de jongere / het gezin binnen de Bijzondere Jeugdzorg te verminderen en waar mogelijk te vermijden.

In het samen exploreren biedt Team Sherpa ook kortdurende begeleidingstrajecten aan (maximum 4 maanden), waarbij er ingezet wordt op authentiek spreken met elkaar, beweging en verbinding. Ieders verhaal en beleving van de situatie wordt beluisterd en uitgewisseld met elkaar om samen betekenis en mogelijkheden te vinden. Iedere betrokkene die geraakt wordt door de gebeurtenissen, is waardevol in de zoektocht naar beweging en verbinding.

Ze gaan samen met het gezin op pad om de kracht te vinden om hierna hindernissen en moeilijkheden, eigen aan het leven, zelf aan te pakken.

Positieve Heroriëntering is in de eerste plaats een visie op het leven, op mens-zijn en op hulp bieden.


Contact

Onthaal Team Sherpa  0499/88.49.58
Elke weekdag (behalve donderdag) tussen 9u00 en 12u30

Website: http://www.teamsherpa.be

E-mail: info@teamsherpa.be

Facebook: Team Sherpa Columbus Waas en Dender

 

 

Heb je een vraag, een klacht of wil je meer informatie over onze werking?

Stuur ons gerust een mail en we helpen je graag verder.